Beställningar för minst 500 kr skickas fraktfritt.
0
Naturliga material

Björk

Björken är det träslag som traditionellt används vid möbeltillverkning. Det ljusa vackra utseendet har blivit synonymt med ”det skandinaviska blonda”. Björken i G.A.D:s möbler kommer från Finland, då den kvalitet vi använder är svår att hitta inom Sveriges gränser.

Ek

Den hårda och tunga eken är mycket vacker som möbelträslag. Eken är slitstark och åldras med värdighet. Den linoljade eken doftar dessutom fantastiskt gott. Eken i G.A.D:s möbler kommer från Europa, då den kvalitet vi använder är svår att hitta inom Sveriges gränser.

Kalksten

Den gotländska kalkstenen eller ”Hoburgsmarmorn” är 400 miljoner år gammal och rik på fossiler. Varje skiva kanthuggs runtom, ytan är ljus och matt och har sitt unika utseende. Det kan vara mindre håligheter och urslag där fossiler suttit. Detta är helt naturligt.

Diabas

Vi erbjuder svart diabas från Hägghultsbrottet i Lönsboda. Diabas är en exklusiv och svårtillgänglig bergart som bildades under vulkaniska utbrott ur jordens inre kärna för 900-1500 miljoner år sedan, när glödande magma pressades upp mot jordens yta i urbergets smala sprickor.

Den diabas som finns och bryts i nordöstra Skåne och Hägghultsbrottet är särskilt eftertraktad för sin djupa svarta ton, sin tålighet och sin tyngd. Den har en matt och mättad exklusivitet som bara återfinns hos massiva naturmaterial av högsta klass.

Lammskinn

Vi använder lammskinn från Gotland. Det gotländska pälsfåret är erkänt som en av de bästa pälsraserna i världen. Ullen är grå (finns olika nyanser) med underbara lockar och fin lyster.

Läder

Lädret i våra möbler är vegetabilgarvat anilinläder från Tärnsjö garveri, naturligt framställt på hållbart vis och får en fantastiskt vacker patina över år av användning. Vi använder också semianilinläder från Elmo, som också är kromfritt, infärgat och av absolut högsta kvalitet.

Ulltyg

Ett ulltyg har de bästa egenskaperna bland möbeltyger. Det är slitstarkt, naturligt smutsavvisande och brinner dåligt, det upplevs som svalt på sommaren och varmt på vintern. Vårt standardtyg är gjort av 100% merinoull och finns i tre grå nyanser vilka alla passar mycket bra ihop med både eken och björken.

×